Steve Albini produceert nieuw album Gruppo Di Pawlowski

Mauro Pawlowski trekt in januari met zijn nevenproject Gruppo Di Pawlowski naar Chicago om er een album op te nemen met de invloedrijke producer Steve Albini. Het album wordt voorgesteld in de Brusselse AB Club.

The Love Substitutes, Evil Superstars, The Grooms, Maurits Pauwels Experience, Nieuwzwart Trio, Bus Lord, Possessed Factory, Hate Crisis, Mauro and the Maurons, aan muzikale zijsprongen geen gebrek ten huize Mauro Pawlowski.

Uitblazen is ook al geen optie. Met zijn powerpopproject Hitsville Drunks mag de Pools-Italiaanse Limburger straks op kerstdag het Antwerpse Trix inpalmen. Met diezelfde groep is ook een debuutalbum in de maak. ‘Sincerely Average’ is gepland voor begin 2014.

In januari trekt de eigenzinnige zanger-gitarist ook naar Chicago om er met zijn Gruppo Di Pawlowski en de Amerikaan Steve Albini een album op te nemen. Naast zanger en gitarist bij het noise-punkgezelschap Shellac is Albini vooral een fantastische producer die alom wordt geprezen voor zijn uitstekende producties voor Nirvana (‘In Utero’), Stooges, Pixies (‘Surfer Rosa’), PJ Harvey (‘Rid Of Me’), Godspeed You! Black Emperor en Mogwai. Om maar enkele namen te noemen. Het resultaat van die samenwerking wordt voorgesteld op 9 april in de AB Club.

In Gruppo Di Pawlowski is de Limburger omringd door Elko Blijweert, Pascal Deweze, Sjoerd Bruil, Jeroen Stevens en Ben Younes. Samen goed voor ‘de gekte van Frank Zappa en Captain Beefheart, en de wilde capriolen van Grinderman’, aldus de website van de Brusselse muziektempel. ‘Mauro voegt daar graag nog Melvins, Truman’s Water, Jesus Lizard en zelfs TC Matic aan toe.’ Met Albini als producer is een klassieker in de maak, om het met de woorden van de AB te zeggen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content