Status Quo opnieuw op het podium

De historische leden van de al even historische Britse rockgroep Status Quo hebben zaterdag een reeks optredens begin volgend jaar in Groot-Brittannië aangekondigd. In hun “echte” formatie heeft de groep al bijna dertig jaar niet meer samengespeeld.

De concertenreeks van Francis Rossi, Rick Parfitt, Alan Lancaster en John Coghlan, de oer-leden van de groep, werd zaterdag met de nodige trots op de website van Status Quo aangekondigd. Wie zich opmaakt voor Quo-optredens op het vasteland, is er aan voor de moeite: de optredens blijven beperkt tot Groot-Brittannië.

Status Quo zag in 1962, precies een halve eeuw geleden, het daglicht onder de groepsnaam The Spectres. Stichtende leden waren de (toen nog) schooljongens Rossi en Lancaster; zij kregen later versterking van Parfitt en Coghlan. De gitaargroep, die pas in 1969 uitpakte met de nu wereldbekende groepsnaam, scoorde wereldsuccessen met nummers als “Rockin’ All Over the World”, “Down , Down”, “Roll over Lay Down” , “Caroline” en “Pictures of Matchstick men”.

Manager Simon Porter schuwt het woord “historisch” niet. De

concerten komen er “na bijna dertig jaar geruzie en tien jaar juridisch getouwtrek”. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content