Statue @ Theater Aan Zee

© Christophe Brysse

Theater Aan Zee zet opnieuw jong muzikaal talent op het podium. Beluister een fragment van Statue, psychedelische gitaarrock gedurende tien en een halve minuut.

Net nog winnaars van de Maanrockrally in Mechelen en getipt door Mirko Banovic, leraar aan de Hasseltse rockschool van zowat de hele bezetting van Statue. Die bezetting ziet er als volgt uit: zeven jongens, één meisje en welgeteld zes gitaristen.


Oprichter Lennart Janssen: “Al is er nu wel eentje op kamp. (lacht) Voor de psychedelische postrock die wij spelen, heb je wel wat volk nodig. Die bezetting laat ons toe om allerlei melodieën door elkaar te verweven tot echte klanktapijten.” Hoe lang is zo’n tapijt door de band? “Ons kortste nummer duurt zes minuten, het langste moet dicht bij het half uur zitten.”


Inspiratiebronnen zijn “het dromerige van Pink Floyd, het rauwe van Sonic Youth en het weerbarstige van dEUS.” In alle gevallen de vroege versies van die bands, welteverstaan. Die van Statue zijn kenners.


Statue – Body Massage Machine by knackfocus


Meer weten? Surf dan naar het dossier met recensies en artikels over Theater Aan Zee 2011 van onze collega’s op Knack.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content