Soundtrack Olympische Spelen vrijdag al verkrijgbaar

De Britse technoband Underworld is verantwoordelijk voor de muzikale selectie van het drie uur durende openingsevent van de Olympische Spelen. De soundtrack zal meteen na de ceremonie van vrijdag te koop aangeboden worden.

Het album krijgt de naam ‘Isles of Wonder: Music for the Opening Ceremony of the London 2012 Olympic Games’, die ze dankt aan de ‘Isles of Wonder’ toespraak uit Shakespeares ‘The Tempest’. Danny Boyle, die de regie van de openingsceremonie in handen heeft, gebruikte dat stuk als inspiratiebron voor het spektakel.

De soundtrack zal niet alleen nieuwe nummers bevatten van de Britse technoband Underworld, maar ook enkele nummers van de artiesten die zullen optreden op de ceremonie. Hoewel de organisatie de tracklist angstvallig geheim wil houden, raakten vorige maand al enkele namen bekend. Zo zouden nummers van onder andere Arctic Monkeys en Amy Winehouse de soundtrack sieren. Mogelijk zouden ook de Spice Girls, George Michael en The Who optreden op de speciale avond. Van Paul McCartney is alvast zeker dat hij aanwezig tekent.

Wie de avond muzikaal wil herbeleven kan ‘Isles of Wonder’ digitaal aanschaffen vanaf 28 juli. Op de fysieke release is het nog wachten tot 6 augustus. (MVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content