Soundgarden brengt nieuw album uit

De legendarische grungeband uit Seattle lijkt definitief herenigd en zal in 2011 een nieuw album uitbrengen. Chris Cornell en kompanen duiken binnenkort de studio in.

Niemand had in april 2010 zien aankomen dat de leden van Soundgarden uit het niets zouden optreden in Seattle . Nog minder fans geloofden het nieuws dat de rockers samen als headliner op het podium van Lollapolooza zouden kruipen, zowat het Rock Werchter van de Verenigde Staten. Toch is de reünie van de befaamde grungers, meest bekend om hun nummer ‘Black Hole Sun’, definitief een feit.


De band, die in 1984 werd opgericht, groeide van vreemd post-punktrio uit tot een vierkoppige toonaangevende grungeband, die in de jaren 90 het mooie weer maakte met bands als Nirvana, Alice in Chains en Pearl Jam. Na 13 jaar zouden ze het echter voor bekeken houden door aanhoudende conflicten en frustraties binnen de band. Zanger Chris Connell richtte samen met drie voormalige leden van Rage Against The Machine de nieuwe band Audioslave op, Matt Cameron werd een jaar na de split van de band gevraagd om te drummen bij Pearl Jam. Bassist Ben Shepherd raakte moedeloos aan lager wal en gitarist Kim Thayil ging met ‘vervroegd pensioen’.


Wanneer het album precies zal verschijnen is nog onduidelijk. De band is eerst en vooral op zoek naar de juiste sound en zal later dit jaar de studio induiken. Chris Cornell vertrekt eerst nog op tour met zijn soloproject, Matt Cameron trekt er met zijn maten van Pearl Jam op uit.Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content