Sony Music doet mogelijk bod op EMI

Het werd al een tijdje gefluisterd in de wandelgangen, maar de CEO van Sony Music heeft nu bevestigd dat een bod op de noodlijdende platenmaatschappij EMI reëel is.

‘Onze positie laat ons toe elke kans op de markt te grijpen – EMI incluis’, aldus CEO van Sony Music, Rolf Schmidt-Holtz. De geruchten lijken waar te zijn: Sony Music, de tweede grootste speler in de muziekindustrie, zal mogelijk een bod doen op de noodlijdende Britse platenmaatschappij EMI. Schmidt-Holtz meldde dat aan de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Voorlopig zijn er evenwel nog geen gesprekken tussen de twee maatschappijen. Het zwaar in financiële problemen zittende EMI kreeg eind april weeral een morele klap te verwerken toen een van haar boegbeelden, ex-Beatle Paul McCartney, zijn contract opzegde en naar het onafhankelijke Concord Music Group vertrok. Eerder trapten Radiohead, Rolling Stones en Joss Stone het al af bij EMI.

Andere roddels speculeren dat ook Warner Music een mogelijkheid ziet in het overnemen van EMI, maar gedelegeerd bestuurder Edgar Bronfman weigert daar voorlopig op in te gaan. Universal Music, ’s werelds grootste platenmaatschappij, liet eerder al weten mogelijk geïnteresseerd te zijn in EMI.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content