Sonic Youth brengt muzikaal archiefmateriaal uit

Sonic Youth heeft een hele verzameling geluidsfragmenten en video-opnames herontdekt die de band in een digitale versie op de markt wilt brengen.

In een interview met BBC Radio 5 vertelt gitarist Lee Ranaldo dat hij samen met de andere bandleden materiaal van de afgelopen dertig jaar bijeengebracht heeft. Om ervoor te zorgen dat niets verloren zou gaan, werd alles gedigitaliseerd.


Het muziekarchief bevat onder meer een tourvideo uit 1986 en demo’s van het album ‘Sister’, waarvoor de band destijds een luxueuze heruitgave gepland had. Daarnaast zal de komende maanden ook een livealbum uit 1985 verschijnen, dat de groep al in 2010 aangekondigd had.

Reünie

Over een mogelijke Sonic Youth-rëunie kan Ranaldo naar eigen zeggen niet veel kwijt. ‘Het is onmogelijk te zeggen wat er in toekomst zal gebeuren’. Al voegt de gitarist er onmiddellijk aan toe dat er heel wat projecten rond Sonic Youth op til zijn.


Nadat frontman Thurston Moore en bassiste Kim Gordom vorig jaar hun scheiding aankondigden, was het even stil rond de legendarische experimentele rockbende. Iedereen ging een eigen richting uit: Thurston Moore nam een solo-album op en ook Ranaldo ging aan de slag met eigen materiaal, al schakelde hij voor zijn Europese tour nog wel de hulp van Sonic Youth-drummer Steve Shelley in.


‘Op een bepaalde manier zullen we alle vier nog een lange tijd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar we kunnen niet zeggen wanneer er in de toekomst nieuwe opnames of concerten zullen plaatsvinden’, luidt het. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content