Sonic City haalt Chelsea Wolfe, Lightning Bolt, Metz en SUUNS naar De Kreun

© gf

Dat de Canadese band Viet Cong de achtste editie van Sonic City zal cureren, wisten we al. Nu zijn ook al zeven van de vijftien bands die de groep heeft gekozen bekend. Onder andere Chelsea Wolfe, Lightning Bolt en SUUNS zullen er aantreden.

Vorige week vertelden we u al dat de Canadese postpunkgroep Viet Cong dit jaar Sonic City zal cureren. Het tweedaagse festival in De Kreun in Kortrijk houdt het bewust klein, met één indoorlocatie, waar 600 mensen per avond de concerten kunnen bekijken.

Viet Cong volgt die eigenzinnige koers in zijn muziekkeuze, zo blijkt uit de eerste zeven namen die vandaag al bekend raakten. Chelsea Wolfe (foto), een Amerikaanse singer-songwriter die donkere muziek brengt vol metal- en folkelementen, zal in oktober nog aantreden in de Ancienne Belgique. Ook de noiserockers van Metz, de postpunkgroep Protomartyr en de eclectische hiphopband Shabazz Palaces timmeren volop aan de weg.

Een pak meer ervaring heeft Lightning Bolt. Met Fantasy Empire hebben ze een nieuwe en goed onthaalde plaat onder de arm, de eerste in vijf jaar.

Trouwe bezoekers van Sonic City komen ook enkele oude bekenden tegen. SUUNS was curator in 2012 en nodigde toen Jerusalem in my Heart uit. Dit jaar slaan ze de handen in elkaar en staan ze samen op het podium.

Hoewel nog maar de helft van de line-up bekend is, zijn ondertussen zijn alle early birdtickets voor het festival de deur uit. Op dit moment kun je dus enkel nog tickets kopen voor het volledige weekend, 21 en 22 november. Die kosten 49 of 52 euro. Dagtickets worden later vrijgegeven.(JVL)

Meer info op www.soniccity.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content