‘Smooth Criminal’-hoed van Michael Jackson in bezit van Belgische verzamelaar

Smooth Criminal © -

Een Belgische verzamelaar heeft op een veiling 10.000 euro betaald voor de hoed die poplegende Michael Jackson heeft gedragen in de videoclip van Smooth Criminal. Dat heeft het Nederlandse veilinghuis Catawiki bekendgemaakt.

Het ging om de witte Fedora-hoed die Michael Jackson heeft gedragen tijdens de opnames van “Smooth Criminal”, intussen bijna 30 jaar geleden. De King of Pop heeft toen verschillende van die hoeden laten maken. Na afloop van de opnames heeft Jackson de hoed aan zijn voormalige manager gegeven. “Bijzonder is dat Michael Jackson de binnenkant van de hoed heeft gesigneerd met ‘Love Michael Jackson’“, aldus Catawiki.

Volgens het Nederlandse veilinghuis was er vanuit de hele wereld belangstelling voor de gleufhoed. “Vooral na zijn dood is de waarde van persoonlijke eigendommen van Michael Jackson enorm toegenomen. Verzamelaars betalen soms bizarre bedragen om in bezit te komen van door Jackson gedragen kledingstukken”, klinkt het. De waarde van de hoed was geschat op 10.000 tot 13.000 euro. Uiteindelijk werd het exemplaar voor 10.000 euro verkocht aan een in België wonende verzamelaar.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content