Slechtste musical ooit vestigt Broadwayrecords

Spider-Man: Turn Off The Dark, de duurste musical ooit, slaagde er vorig jaar in om in slechts een week tijd bijna drie miljoen dollar op te brengen. Ondanks het succes noemen recensenten de show waarvoor U2 de muziek verzorgde de slechtste musical ooit.

De musical over superheld Peter Parker kende een moeizaam productieproces. Door allerlei ongevallen van acteurs ging de show pas in première in februari 2011, een jaar later dan voorzien. Nadat de originele regisseuse naar aanleiding van de slechte kritieken al na een maand werd ontslagen, duurde het tot juni voordat de musical echt van start kon gaan.

Nog voor de start van de shows vestigde Spider-Man al een nieuw Broadwayrecord als duurste musical aller tijden. Voor de muziek deden de producers een beroep op frontman Bono en gitarist The Edge van U2. Ook zij gaven na het zien van de musical toe dat de recensenten niet gelogen hadden met hun negatieve reviews, gaande van ‘een slechte adaptatie’ tot ‘een epische flop’.

In juni vorig jaar bracht de nieuwe regisseur Philip William McKinley allerlei veranderingen aan en toen nadien de musical een tweede maal in Broadway liep bleek het publiek de nieuwe versie wel te lusten. Op een week tijd brachten 9 shows bijna 3 miljoen dollar op. Om helemaal uit de kosten te komen zal de show nog wat meer succes nodig hebben, want in totaal gaven de producenten ongeveer 70 miljoen dollar uit om de musical op de planken te krijgen. (TG)

Oordeel gerust zelf over de nieuwe versie:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content