Slecht weer is spelbreker op Gentse Feesten

© Belga

Door het slechte weer ontvingen de Gentse Feesten amper 40.000 bezoekers. Het cijfer loopt gelijk met de minder goede eerste maandag vorig jaar, zegt Feestenburgemeester Lieven Decaluwe.

Topper was het optreden van Daan op het Sint-Baafsplein, met naar schatting 6.000 tot 7.000 bezoekers. Het bezoekerscijfer wordt berekend op basis van bluethoothmetingen door de Universiteit Gent. “Het bewijst opnieuw dat de schattingen door de politie en een berekening op basis van de gebruikers van het openbaar vervoer, correct is”, aldus Decaluwe.

Volgens De Lijn gebruikten 14.600 reizigers het openbaar vervoer in functie van de Feesten. Dinsdag start het muziekfestival Boomtown op de Kouter. Het jeugdcircusfestival, Internationaal Puppetbuskerfestival en 10 Days Off lopen verder. Woensdag start het straattheaterfestival MiramirO, met onder meer om 23 uur een verticale dansvoorstelling op het Belfort.

De milieu-inspectie stelde maandagavond iets na middernacht een proces-verbaal op wegens overschrijding van de geluidsnormen op Pole Pole. Er werd 98,5 dbA gemeten, daar waar de grens op 96 dbA ligt. Het parket van Gent moet nu beslissen of de organisatie later gedagvaard wordt. Eerder al kregen de Groentenmarkt en het Laurentplein een waarschuwing. De Gentse Feesten lopen nog tot en met maandag 23 juli. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content