Sint-Pietersplein in Gent zingt enthousiast mee voor het klimaat

Een bijna voor de helft gevuld Sint-Pietersplein in Gent heeft zaterdagnamiddag enthousiast meegezongen voor het project van Nic Balthazar: ‘Sing for the Climate’. Onder andere Luc De Vos, Lady Linn en Katje Retsin waren aanwezig.

De regisseur en Gentenaar Balthazar kreeg op het podium versterking van een heel koor en ook van bekende gezichten als Stef Kamil Carlens, Lady Linn, Luc de Vos, Lieven Scheire en Katja Retsin.

Voor het podium hadden zich een paar honderd mensen verzameld, goed voor een half volgelopen Sint-Pietersplein. Het publiek, dat genoot van de herfstzon, werd opgewarmd door Luc De Vos. Het lied zelf, op de tonen van Ciao Bella, werd eerst gerepeteerd en uiteindelijk enthousiast meegezongen voor de definitieve filmopnamen. Aan het eind was er nog een bedankingsoptreden van Lady Linn.

Nic Balthazar, drijvende kracht achter het initiatief, toonde zich tevreden. “Het is dringend tijd dat we van de toekomende tijd af geraken. Het moment waarop we niet meer terug kunnen, komt immers steeds dichterbij. Als we vandaag niks doen, kan het morgen te laat zijn.” Iets wat Katja Retsin maar al te graag beaamde. “De toekomst zit in mijn buik”, knipoogde de zwangere presentatrice.

Dit weekend worden in ongeveer 200 gemeenten gelijkaardige initiatieven georganiseerd. De website www.singfortheclimate.com overschreed zaterdag net de kaap van de 20.000 geregistreerde enthousiastelingen die beloofden mee te komen zingen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content