Singles top-5 #40

Het album Coexist van The xx opent met het subliem ingetogen en intens dromerige Angels. Geen enkel ander nummer op de plaat kan eraan tippen.

King Krule – Octopus In de categorie ‘B-kantjes die beter zijn dan de A-kant’: deze verrukkelijk moody en minstens even jazzy dubtrack van de nog altijd maar achttienjarige wonderboy King Krule.


Ultra?sta – Smalltalk (Four Tet remix)
Radiohead-producer Nigel Godrich doet zelf een gooi naar de charts met Ultra?sta, een hemels poptrio dat ook Beck-drummer Joey Waronker en zangeres Laura Bettinson in zijn rangen telt. Maar de remix van Four Tet is beter.


The xx – Angels (Four Tet remix)
Het album Coexist van The xx opent met het subliem ingetogen en intens dromerige Angels. Geen enkel ander nummer op de plaat kan eraan tippen. Maar de nóg meer uitgeklede remix van Four Tet is even goed.


How to Dress Well – & It Was U
Vergeet Beyoncé. De toekomst van r&b heet How to Dress Well, het Amerikaanse antwoord op Jamie Woon. Het eenmansproject van Tom Krell (uit Colorado!) bracht zopas zijn tweede album uit, inclusief deze verleidelijke floorfiller.


Brolin – NYC Terwijl The Guardian zich afvraagt of hij de nieuwe Burial is – ‘geen interviews, geen foto’s, geen optredens’ – verschijnt volgende maand de debuutsingle van Brolin, een delicate mengeling van Air en Youth Lagoon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content