Sinéad O'Connor in de jaren 90 © Getty Images

Sinéad O’Connor, bekend van ‘Nothing Compares 2 U’, is overleden

De Ierse zangeres en liedjesschrijfster Sinéad O’Connor is op 56-jarige leeftijd overleden, melden Ierse media. Een doodsoorzaak wordt niet genoemd. Ze is onder meer bekend door haar wereldwijde nummer 1-hit ‘Nothing Compares 2 U’, een cover van het liedje van Prince.

In totaal bracht de zangeres tien studioalbums uit, waarvan ‘I’m Not Bossy, I’m the Boss’ uit 2014 het laatste was. In 2021 kondigde O’Connor aan met pensioen te gaan, maar ze kwam daar later op terug.

De zangeres, die kampte met een bipolaire stoornis, kwam de laatste jaren vooral in het nieuws vanwege uitspraken over haar mentale problemen. In 2021 bracht ze haar autobiografie uit waarin ze onder meer vertelt over haar moeilijke jeugd.

Haar relatie met religie was ook een thema dat O’Connor veel besprak. Zo verscheurde de zangeres in 1992 live op de Amerikaanse tv een foto van de paus. In 2018 bekeerde ze zich tot de islam.

O’Connor had vier kinderen. Haar zoon Shane overleed vorig jaar op 17-jarige leeftijd. Na zijn dood liet de zangeres zich opnemen in het ziekenhuis omdat ze het moeilijk had met het verlies.

Familie en vrienden van de overleden zangeres Sinéad O’Connor vragen om privacy om het verlies te verwerken. Dat laten haar nabestaanden weten in een verklaring aan Ierse media.

Partner Content