Sigur Rós onthult live film ‘Inni’

De IJslandse band Sigur Rós plant later deze maand de vertoning van hun live film ‘Inni’ op het filmfestival van Venetië. Het dubbelalbum volgt in november.

Drie jaar geleden kwam Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust uit, een verruiming van het epische geluid van Sigur Rós naar iets tribaals popachtig. Sindsdien kwamen er maar weinig berichten over de band. Tot er plots een mysterieus filmpje genaamd Inni op hun website verscheen. Met de titel alleen moesten we het doen, want meer info gaf de groep niet vrij.

Tot een zijtak van het Filmfestival van Venetië de film programmeerde als een verrassingsevenement. En de naam van de regisseur bekendmaakte: Vincent Morrisset. Hij maakte eerder al de documentaire Miroir Noir voor Arcade Fire. Dat er op Youtube al verschillende beelden de ronde doen die Morrisset vastlegde van het Sigur Rós concert in Londen in 2008, doen vermoeden dat Inni de volledige registratie van dat optreden is.

Vandaag (17 augustus) liet de band weten dat het inderdaad om de opname van dat concert gaat. In november volgt de uitgave van een dubbelalbum dat het hele concert minus één nummer bevat.

Het promofilmpje voor Inni kunt u hieronder bekijken.

Bekijk Svefn-G-Englar en Ný Batterí in Londen.

(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content