Sfinksfestival wordt gratis

© Céline Harcq

Het wereldmuziekfestival Sfinks Mixed, in Boechout, wordt dit jaar een gratis festival voor iedereen. Bovendien komt er een extra vierde festivaldag bij.

Sfinx Mixed, het wereldmuziekfestival dat traditioneel het laatste weekend van juli plaatsvindt in Boechout, doet het dit jaar zonder toegangtickets. Iedereen mag het festival gratis bijwonen. Merkwaardig, want het festival verloor onlangs haar subsidies. Bovendien werd er een extra dag ingelast. De organisatie hoopt zo meer publiek te lokken en meer winst te kunnen halen uit de verkoop van drank en snacks.

U krijgt dit jaar dus geen drie, maar vier dagen om uiteenlopende acts uit de vier hoeken van de wereld te ontdekken. Op het menu staan onder andere Jagwa Music, één van de populairste groepen uit Tanzania, Batucada Sound Machine uit Nieuw Zeeland, Lindigo die traditionele muziek uit Réunion voorziet van een eigentijdse injectie, en de Amerikaans-Nigeriaanse Akua Naru.

Het festival brengt naast muziek ook een flinke brok dans, theater en circus. Voor de kleinsten is er naar goede gewoonte het Sfinks kidz festival.

‘Nu bovendien tram 15 achter de hoek van het festivalterrein stopt is het festival toegankelijker dan ooit’, klinkt het in een officiële mededeling. (DB)
Sfinks Mixed vindt plaats van 25 tot en met 28 juli in Boechout, Antwerpen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content