Serious Request dit jaar in teken van diarree

De jaarlijkse benefietactie Serious Request – het Music For Life van onze Noorderburen – van de Nederlandse radiozender 3FM vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven aan diarree.


In de week voor kerst nemen drie dj’s hun intrek in het Glazen Huis, dat dit jaar op het Wilhelminaplein in Leeuwarden staat. Het geld dat zij ophalen met non-stop radiomaken en vasten gaat naar het Rode Kruis, dat het elk jaar besteedt aan een stille ramp.

Volgens de radiozender sterven jaarlijks ruim 800.000 kinderen door diarree, als gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Met het opgehaalde geld zorgt het Rode Kruis onder meer voor schoon drinkwater, zeep, sanitaire voorzieningen en training en informatie over het belang van goede hygiëne voor kwetsbare kinderen.

De dj’s nemen van 18 tot 24 december hun intrek in de doorzichtige mobiele studio in de Friese hoofdstad. Later dit jaar wordt bekend welke dj’s zich laten opsluiten voor het goede doel. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Enschede. De actie bracht toen ruim 12 miljoen euro op voor het terugdringen van babysterfte.

In 2011 stond de Vlaamse tegenhanger van Serious Request, Music for Life, ook al in het teken van diarree. Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn zamelden in hun glazen huis toen meer dan 7 miljoen euro in. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content