Selah Sue heropent Het Depot met vier optredens

© Frédéric Pauwels

Omdat de drie concerten van Selah Sue ter gelegenheid van de heropening van de Leuvense concertzaal Het Depot uitverkocht zijn, is er nog eentje toegevoegd aan de reeks.

Omdat de drie concerten van Selah Sue op 16, 17 en 18 november in Het Depot in Leuven uitverkocht zijn, is er nog een concert toegevoegd aan de reeks. Na een rustdag geeft ze nog een vierde concert op dinsdag 20 november.

Het Depot sloot op 1 maart 2011 de deuren en week tijdelijk uit naar een locatie aan de Kapucijnenvoer. In de nieuwe concertzaal is plaats voor 800 personen. Het gebouw omvat ook een ruime foyer, 3 repetitieruimtes, 3 leslokalen, een polyvalente ruimte en een audiolab.

Dat Het Depot voor Selah Sue koos er om van de heropening “een historische gebeurtenis” te maken, is niet toevallig: de zangeres werd enkele jaren terug ontdekt tijdens een van de Open Mic-avonden die Het Depot organiseerde.

De locatie aan het Martelarenplein betreft een voormalige bioscoop die Leuven in de tweede helft van de jaren 90 aankocht en in 2005 ter beschikking stelde van Het Depot. Er werden jaarlijks een honderdtal concerten georganiseerd. Goed voor circa 50.000 bezoekers.

De kost van de renovatiewerken bedraagt circa 5 miljoen euro, waarvan de stad 2,7 miljoen euro betaalt, de Vlaamse Gemeenschap 1,3 miljoen euro, de provincie Vlaams-Brabant 150.000 euro en Het Depot de rest. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content