Selah Sue en Guy Swinnen steunen nieuw scholenproject van Te Gek!?

© Belga

Selah Sue en Guy Swinnen steunen een project dat psychische problemen op scholen bespreekbaar moet maken. Deelnemende scholen maken kans op een soloconcert van Selah Sue.

De organisatie Te Gek!? lanceert in het kader van haar jaarcampagne “Jongeren en geestelijke gezondheid” een project waarbij men van januari 2016 tot juni 2017 jongeren in Nederlandstalige scholen in het secundair en hoger onderwijs wil sensibileren rond psychische problemen en hen stimuleren deze bespreekbaar te maken. Selah Sue is meter van de actie, Guy Swinnen, zanger van The Scabs, de peter. Deelnemende scholen maken kans op een soloconcert van Selah Sue.

Selah Sue kampte als 15-jarige met psychische problemen en is een levende getuige van het feit dat men deze kan overwinnen door erover te praten en hulp te zoeken. Dit is ook de boodschap die Te Gek!? tijdens deze campagne aan jongeren wil meegeven. “Niemand blijft gevrijwaard van psychische problemen. Van groot belang hierbij is praten, luisteren en zorg dragen voor elkaar. Indien nodig moet men zonder schaamte de stap naar hulp zetten”, aldus de organisatie.

Deelnemende scholen kunnen rekenen op een uitgebreid vormingspakket zoals de documentaire “Jongeren onderweg met Te Gek!?’, de nieuwe Te Gek!? jongerenbijlage van De Standaard, getuigenissen door ervaringsdeskundigen, het boek Verborgen Kopzorgen door Leslie Hodge, het stripverhaal van TEJO…

Ish Ait Hamou schreef naar aanleiding van deze campagne de eerste Te Gek!? novelle “Als je iemand verliest die je niet kan verliezen”. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content