Sebadoh werkt aan eerste plaat in dertien jaar

De Amerikaanse indieband Sebadoh duikt voor het eerst in dertien jaar de studio in. Het trio uit Massachusetts werkt aan materiaal voor zijn zevende studioalbum.

Gitarist Jason Loewenstein en bassist Lou Barlow -de oprichters van Sebadoh- kondigden aan dat Bob D’Amico zal drummen op het nieuwe album. D’Amico is de vierde drummer uit de geschiedenis van de band. Vorig jaar toerde hij al mee met de groep.

Sebadoh werd in 1986 opgericht toen Lou Barlow buiten werd gezet bij Dinosaur Jr. De band geldt als een van de pioniers van het lo-fi-genre. In 2000 besloten Loewenstein en Barlow om een punt te zetten achter Sebadoh. Vijf jaar geleden kwamen ze op die beslissing terug en begon de band terug te toeren.

Pukkelpop

Sebadohs wereldtournee van afgelopen jaar bracht het drietal normaal gezien naar de weide van Pukkelpop. De indiepioniers waren zo aangedaan door de storm die over het Limburgse festival raasde dat ze beslisten om twee dagen na de feiten een gratis optreden te spelen aan het dokstrand in Gent.

Op zijn Facebookpagina liet de band weten dat ze dit jaar graag zouden terugkeren naar de wei van Kiewit. (BW)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content