School is Cool speelt concert voor Together

Together groepeert verschillende organisaties die ijveren voor een warmere maatschappij. School is Cool is een van de gelijkgezinde bands, naast onder meer Axelle Red en Patrick Riguelle, die op 20 december een benefietconcert in de AB spelen.

School is Cool speelt op dinsdag 20 december met onder meer Axelle Red en Patrick Riguelle op het concert in de Ancienne Belgique. De volledige affiche staat op de website van Together. Concerttickets kunnen nog steeds worden besteld via de website van de AB.

De organisaties achter Together hebben drie doelstellingen: een warmere samenleving, een betere financiële balans en een toekomst voor iedereen. Zanger Johannes Genard van School is Cool kan zich daar volledig in vinden.

Johannes GENARD: Together protesteert eigenlijk tegen dezelfde misbruiken als de Indignados, maar ze doen dat wel op een georganiseerde manier. In tegenstelling tot de geweldadige protesten van die eerste groep, draagt Together een positieve boodschap uit, een warmere maatschappij creeëren.

Jullie spelen in de AB met onder meer Axelle Red en Patrick Riguelle. Mogen we daar iets speciaal van verwachten?

GENARD: Jazeker. We spelen een korte set met onze drie singles, een best of als het ware. Voor ons wordt het een beetje improviseren, want onze bassist zit thuis met examens, maar we zullen ginder ongetwijfeld beroep kunnen doen op een waardige vervanger. Op het einde van het concert zingen alle aanwezige artiesten nog eens samen. Dat is zeker iets waar we naar uitkijken.

Hebben jullie geen schrik dat het hele opzet van Together een beetje ondergesneeuwd raakt in de drukte rond Music For Life, dat ook deze week plaatsvindt?

GENARD: Nee, niet echt. Het zou nogal cynisch zijn van ons als we het erg zouden vinden dat het ene goede doel het andere overschaduwt. We zijn er wel van overtuigd dat de boodschap van Together genoeg mensen zal aanspreken en ook nog na Music For Life verder zal worden verspreid. Aan die laatste actie dragen we trouwens ook ons steentje bij. Wanneer het Glazen Huis op het einde van de rit in Antwerpen staat, spelen we daar nog een dakconcert.

Zijn jullie nu een echte benefietgroep aan het worden of is het vooral de kerstperiode die daartoe aanleiding geeft?

GENARD: Het is vooral toeval dat we nu twee benefietconcerten na elkaar spelen, hoewel de periode van kerstmis er wel voor iets kan tussenzitten. Als wij ons ergens in kunnen vinden dan gaan we graag in op zulke aanvragen.

School is Cool is dus een geëngageerde groep.

GENARD: In zeker zin wel, zolang het niet over politiek gaat. Onze band staat volledig los van enige politieke boodschap, hoewel er af en toe wel politieke opvattingen in onze teksten zitten. Ik hoop alleen dat die goed genoeg verstopt zijn, zodat de mensen ze niet kunnen ontwaren. Ik vind politieke muziek heel interessant, maar ik engageer me liever voor een goed doel zonder daar direct een politieke voorkeur aan te verbinden.

Tot slot, wat zijn de plannen in 2012 met School is Cool?

GENARD: Normaal gezien komt onze nieuwe single -ik mag nog niet verklappen welke het wordt- uit met opnieuw een zeer bloederige videoclip. In het voorjaar zul je ons vooral in het buitenland moeten zoeken. We zijn van plan om dan in Nederland, Frankrijk en Engeland te spelen en in de zomer hopen we dan om op zoveel mogelijk festivals te worden geboekt. (TG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content