Scarlett Johansson vormt girl band met Holly Miranda en Este Haim (audio)

© Reuters

De actrice liet zich inspireren door Grimes, de Bangles en de Go-Go’s voor haar nieuwe band The Singles. Ook Este van Haim is te horen op de debuutsingle. Luister hier naar het eerste nummer ‘Candy’.

Scarlett Johansson is nog maar net moeder geworden of ze kondigt alweer een nieuwe geboorte aan. Deze keer niet van een baby, maar van een nieuwe girl band. De eerste single ‘Candy’ klinkt als jaren tachtig bubbelgumroze pop. Johansson wilde, naar eigen zeggen, een ‘super pop’-nummer opnemen en is daar zonder twijfel in geslaagd. Ook moet er een zekere ironie in te horen zijn. ‘Alsof je mee bent met de grap.’

Holly Miranda, Kendra Morris en Julia Haltigan werden gerekruteerd als bandleden en Este Haim, van de populaire zustergroep Haim, is te horen op de drums.

Dat Scar-Jo kan zingen, leerden we al van haar Tom Waits-covers en haar samenwerking met Pete Yorn voor de plaat ‘Break Up’. Met The Singles slaat ze een nieuwe weg in en kiest ze resoluut voor vrolijke popdeuntjes.

Producer van dienst is Dave Sitek van Tv on the Radio. Hij werkte al eerder samen met Scarlett Johansson en ook privé zijn ze close. Sitek is de man achter het artwork op de vinylplaat en brengt de single uit onder zijn Federal Prism label.

Je kan de 12″ single bestellen via de website van Pledge Music. Op de vinylplaat staat de single ‘Candy’ en op de B-kant vinden we remixen van het nummer.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content