Sam Smith wordt verkozen tot Sound of 2014 door BBC

© Facebook

Sam Smith is volgens muziekspecialisten van de Britse openbare omroep hét muziektalent om in 2014 naar uit te kijken.

Sam Smith is de kersverse winnaar van Sound of 2014, de jaarlijkse competitie van de BBC die de meest opwindende artiesten van de toekomst oplijst. Aan de wedstrijd mogen geen bekende namen deelnemen.

Hoewel de 21-jarige Zuid-Engelsman nog geen gevestigde waarde is als solo-artiest, is zijn stem al wel bekend bij het grote publiek dankzij samenwerkingen met danceduo Disclosure en zijn bijdrage aan ‘La La La’ van Naughty Boy. De debuutplaat van de Britse zanger, getiteld ‘In the Lonely Hour’, zal gelanceerd worden op 26 mei 2014.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sam Smith stond ook al mooi te blinken in ons lijstje ’14 voor 2014′, met veertien namen die zeer goede voornemens koesteren voor het nieuwe jaar. Zijn naam werd toen al door onze muziekredactie naar voren geschoven als grootste kanshebber op de Sound of 2014. ‘X-factor? Star quality? Behalve een gelijkenis met de jonge Boy George is er op het eerste gezicht niks van aan. Tot deze Sam Smith zijn mond opent en het op een zingen zet, dan gebeurt er iets bijzonders’, schreef onze man (JB). Hij zit er knal op.

De tweede plaats in het eindklassement is weggelegd voor Ella Eyre, de 19-jarige zangeres die wordt geïnspireerd door Motown en soul. BANKS kaapte de derde plaats weg en op nummer vier prijkt Sampha. Op de vijfde plaats staat George Ezra, een jonge singer songwriter met een meeslepende, hese stem.

De overige namen op de longlist, die geen plaats in de top 5 wisten te veroveren, zijn Chance The Rapper, Chloë Howl, Nick Mulvey, FKA Twigs, Jungle, Kelela, Luke Sital-Singh, MNEK, Royal Blood en Say Lou Lou.

In 2013 kwam Haim als winnaar uit de bus. Eerdere laureaten zijn onder andere Adele, Ellie Goulding en Jessie J. (LP)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content