Russische kortfilm ‘Among the black wives’ wint Grote Prijs Anima 2017

© /

De kortfilm van Anna Budanova kreeg de prijs zondag op de slotavond van het festival van de animatiefilm in het Flageygebouw in Elsene.

De internationale jury bekroonde naast “Among the black waves” de kortfilm “Decorado” van de Spaanse regisseur Alberto Vazquez met een speciale prijs. De prijs voor beste studentenfilm ging naar de Koreaanse Jang Nari voor “My father’s room”.

De jongerenjury, die bestond uit vertegenwoordigers van webtv “Ceci n’est pas un Buzz” en van Ouftivi, bekroonde “La cage” van Loïc Bruyère als beste kortfilm voor een jong publiek. De jury voor de nationale competitie reikte de prijs voor beste Belgische kortfilm uit aan Britt Raes voor “Catherine”.

De prijs van de auteurs ging naar “Pour une poignée de girolles” van Julien Grande. De Grand Prix voor de beste kortfilm van de Franstalige gemeenschap was voor het duo Vincent Patar en Stéphane Aubier en hun “La rentrée des classes”.

Het publiek van het festival koos op zijn beurt de Japanse film “Your name” van Makoto Shinkai als beste langspeelfilm. De publieksprijs voor beste langspeelfilm voor een jong publiek ging naar “Die Häschenschule – Jagd nach dem golden Ei” van Ute von Münchow-Pohl. Theodore Ushev won de publieksprijs voor beste kortfilm. Het jonge publiek tot slot bekroonde de Franse kortfilm “Jubilé” van filmschool MoPA.

Met ongeveer 279 geselecteerde films trok het festival een talrijk en gevarieerd publiek van kinderen en volwassenen, studenten animatie en professionelen. Tien dagen avant-premières en filmvoorstellingen, vaak voor een uitverkochte zaal. Voltreffers waren dit jaar de animatie voor virtuele realiteit van VR Experience, de Animeernacht, de Zorobabel workshops voor kinderen én Futuranima, de dagen van de professionelen.

De volgende editie van Anima vindt plaats van 9 tot 18 februari, opnieuw in Elsene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content