Ruim 2.000 mensen brengen hulde aan Channel Zero-drummer Phil Baheux

Meer dan tweeduizend mensen hebben op het Brussels Summer Festival hulde gebracht aan Phil Baheux, de drummer van Channel Zero die zaterdag overleed aan een aderbreuk.

De sfeer was erg ingetogen op de Kunstberg, met een uitzonderlijk stil publiek. Channel Zero begon zijn set met een minuut stilte, waarna ze “Angel”, hun nieuwe song over over het heengaan van een vriend, opdroegen aan Baheux. “Brother, I want to thank you”, klonk het onder meer. “Phil heeft de tekst vrijdag nog gehoord. Het is absurd om de dag nadien zoiets mee te maken”, zei een emotionele zanger Frankie De Smet-Van Damme. “Ik ben er zeker van dat Philippe bij ons is, meer dan ooit.”

De familie en naasten van Baheux kwamen ook even het podium op, voor het einde van “Help”. Een fotomontage van Baheux die liep op een scherm achteraan op het podium, eindigde met: “You have given incredible joy to all of us. Thank you. We shall never forget you.”

De toekomst van Channel Zero blijft voorlopig onzeker. De leden lieten eerder op de avond al verstaan dat hun verdriet voorlopig te groot is om beslissingen te nemen. De komende shows zijn, net als de geplande opnames van een nieuwe plaat, voorlopig geannuleerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content