Roxy Music keert niet meer terug naar het podium

© nvt

In een interview met Rolling Stone heeft gitarist Phil Manzanera nu bevestigd dat Roxy Music definitief stopt.

Roxy Music staat eigenlijk al vier jaar op non-actief, maar toch is de band nooit officieel gesplit. In een interview met Rolling Stone heeft de gitarist Phil Manzanera nu meer duidelijkheid gegeven over de ‘status’ van de Britse rockgroep. Volgens hem stopt Roxy Music nu definitief met optreden.

Het verhaal van Roxy Music begon aan het begin van de jaren 70. Brian Ferry, zanger, en Brian Eno sloegen de handen in mekaar en Roxy Music zag het levenslicht. De wegen van Roxy Music en Brian Eno liepen al snel uit elkaar. In 1973 verliet hij de band. Aan het begin van de jaren tachtig had Roxy Music nog enkele grote hits, maar ook dit vuur doofde. Tot het begin van de jaren 80 liep alles goed met Roxy Music, maar vanaf dat moment begon de geoliede machine te haperen. Het duurde niet lang of de band stopte met optreden.

Aan het begin van het nieuwe millennium kwamen de bandleden opnieuw samen. Dit keer om de 30e verjaardag van de band te vieren. Ze koppelde er een verjaardagstournee aan vast en stonden zo onder meer op het podium in Berlijn in 2005. Tijdens deze periode werd er ook druk gespeculeerd over nieuw werk van Roxy Music. Uiteindelijk is er nooit een nieuwe plaat uitgebracht.

En nu lijkt het doek definitief gevallen over Roxy Music. “Muzikanten houden er ook van om nieuwe dingen te doen,” aldus Manzanera aan Rolling Stone. “Uiteraard is het heel jammer voor de fans, maar wij als muzikanten zijn blij dat we verder kunnen met nieuwe nummers en nieuwe geluiden. Zo staan er voor mij nog enkele nieuwe albums gepland de komende jaren.” Ook Bryan Ferry bracht in het verleden al een soloplaat ‘Olympia’ uit. (LVR)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content