Rolling Stones palmen 44 jaar later Hyde Park weer in

De Rolling Stones hebben voor 65.000 fans een twee uur durend concert gegeven in het Londense Hyde Park. Dat is exact 44 jaar en één dag na hun laatste passage in het park. Triggerfinger stond op een van de zijpodia.

De Rolling Stones begonnen hun optreden – uiteraard – met het nummer “Start Me Up”, meteen daarna gevolgd door “It’s Only Rock n’ Roll (But I Like It)”. Later kwamen ook klassiekers als “Paint It Black”, “Jumpin’ Jack Flash”, “Honky Tonk Women” en “Brown Sugar” aan bod.

Afgesloten werd er dan weer met “(I Can’t Get No) Satisfaction”, zo blijkt uit de setlist die de band op zijn website publiceerde. “Zijn er mensen die er ook in 1969 bij waren?”, vroeg frontman Mick Jagger tijdens het optreden. “Welkom terug, het is fijn om jullie weer te zien”. Op 5 juli 1969 hadden de Rolling Stones immers al eens een gratis optreden gegeven in het park, dat door ongeveer 250.000 mensen werd bijgewoond. Dat historische concert vond amper twee dagen na het overlijden van gewezen Stones-gitarist Brian Jones plaats.

Het concert van zaterdag werd georganiseerd in het kader van de tournee “50 and Counting”, waarmee de Stones hun vijftigste verjaardag als rockgroep vieren. Overigens had dat “verjaardagsfeestje” ook een Belgisch tintje, want op een van de zijpodia stond ook de Antwerpse rockgroep Triggerfinger geprogrammeerd. Via Twitter liet de band alvast weten erg van het optreden te hebben genoten. “We loved our gig in Hyde Park”, zo luidt het.

Op 13 juli geven de Stones nog een tweede optreden in het Londense park. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content