Rolling Stones overwegen afscheidsconcert op Glastonbury 2013

Volgens de Britse krant The Daily Mirror zouden The Rolling Stones definitief afscheid nemen met een groots concert op het Engelse Glastonbury Festival, het grootste muziekfestival van Groot-Brittannië.

In 2013 bestaan The Rolling Stones 50 jaar. Eigenlijk 51, maar in 1962 maakte drummer Charlie Watts nog geen deel uit van de groep. Voor de bandleden is dat een reden om pas het jaar nadien als officieel begindatum van de groep te beschouwen.

Om dat gouden jubileum te vieren denken Mick Jagger en co aan een groots concert op het Engelse festival van Glastonbury in 2013. Volgens The Daily Mirror zou het concert meteen de allerlaatste live-act van de legendarische rockband zijn. De krant baseert zich op inside-information.

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood, samen goed voor een gecombineerde leeftijd van 272 jaar, stonden nooit eerder op het festival dat tot 175.000 bezoekers kan ontvangen.

Geen wereldtournee

Een wereldtournee zit er niet meer in, weet de Britse krant. Jagger (68) zou dichter bij zijn familie willen vertoeven, Richards (68) ziet het helse leven van een tournee niet meer zitten, en Watts (71) is nooit een grote fan van een muzikale rondreis geweest. De rockband zou hooguit enkele concerten op Amerikaanse en Engelse bodem geven.

The Rolling Stones zijn onder andere bekend voor legendarische albums als ‘Exile on Main St.’ en ‘Sticky Fingers’. In 2004 werden ze toegevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame. Het blad Rolling Stone riep hen uit tot de vierde beste artiest aller tijden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content