Rolling Stones gaan ‘ideeën uittesten’ in de studio

© Reuters

De legendarische Rolling Stones gaan eerstdaags de koppen bij elkaar steken. Bedoeling is in de studio wat muzikale ideeën uit te testen. Dat laat bandlid Ronnie Wood weten.

‘Om te spelen bij de Rollings Stones moet je trainen zoals voor de Olympische Spelen.’ Dat zijn de wijze woorden van ‘Rolling Stone’ Ronnie Wood. De 64-jarige gitarist duidt daarmee op de oefensessies die de legendarische rockgroep zeer binnenkort gaat houden om terug ‘het gevoel’ terug te krijgen. Of ze ook een nieuw album zullen uitbrengen, is onduidelijk. Wood had het tijdens de persconferentie van zijn schilde-expo “Faces, time and places” in New York enkel over ‘ideeën uittesten’.

Normaliter hadden de Stones dit jaar de wereld rondgetoerd. Maar Mick Jagger liet onlangs in het gerenommeerde muziekblad Rolling Stone verstaandat de band de concertenreeks uitstelt tot 2012. Ze zijn er nog niet klaar voor, klonk het. Of de wereldtournee er ook daadwerkelijk komt, is nog niet officieel bevestigd.

De Rolling Stones gaven hun allereerste concert in juli 1962. Een ideale gelegenheid dus om dit jaar een jubileumtournee te houden. Maar Keith Richards ziet dat anders. Hij zei in een interview dat 1963 het echte begin van de Stones is. In januari van dat jaar kwam drummer Charlie Watts immers bij de groep. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content