Rolling Stones brengen jubileumalbum ‘GRRR’ uit

© Reuters

Voor de elvendertigste keer een “Greatest Hits”: naar aanleiding van hun vijftigjarig bestaan en na een pauze van zeven jaar brengen de Rolling Stones op 12 november een “nieuw” album uit.

Voor de elvendertigste keer een “Greatest Hits”: naar aanleiding van hun vijftigjarig bestaan en na een pauze van zeven jaar brengen de Rolling Stones op 12 november een “nieuw” album uit, zo hebben de oerrockers dinsdag op hun website gemeld. De titel is “GRRR!”.

“GRRR!” omvat drie cd’s en vijftig liedjes. Naast hits als “Satisfaction” zijn er ook twee nieuwe songs die net in Parijs zijn opgenomen: “Gloom and Doom” en “One Last Shot”. Het album zal in verschillende formats verkrijgbaar zijn, ook op vinyl. De “Grand Luxe”-editie bestaat uit vier cd’s en 80 liedjes.

Voor de opnames van de twee nieuwe nummers was het de eerste keer sinds 2005 dat Jagger en Richards, Charlie Watts en Ron Wood elkaar in een studio terugzagen.

De tot nu toe laatste Stones-studioplaat was “A Bigger Bang”, daterend van 2005. Het is al van 1981 geleden dat de heren in hun eigen Groot-Brittannië een toptienhit hadden.

In juli bestond de band 50 jaar. Mick Jagger, Keith Richards en co traden op 12 juli 1962 voor het eerst op, in de Londense club Marquee.

Nieuwe concerten?

Op de website staat voorlopig niets over nieuwe optredens. Eind augustus had het toonaangevende Amerikaanse rockmagazine Billboard van vier concerten in november gewaagd: twee in Londen en twee in New York. Daarbovenop had de groep zelf speculaties aangemoedigd door voor dinsdag “een belangrijke aankondiging” in het vooruitzicht te stellen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content