Rodrigo Y Gabriela en D’Angelo op Gent Jazz Festival

Gent Jazz Festival kondigt nieuwe namen aan. Met het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo Y Gabriela en soulster D’Angelo denkt het festival ruimer dan het hokje ‘jazz’.

Gent Jazz heeft zijn affiche aangedikt met onder andere de Spaanse gitaarvirtuoos Paco de Lucia, nu-soulster D’Angelo en gitaarhelden Rodrigo Y Gabriela. Eerder geloste namen waren al Wayne Shorter, Antony and the Johnsons en Liesa Van Der Aa.

Het wordt dus een verscheiden affiche voor Gent Jazz, maar voor de liefhebbers van echte jazz heeft de organisatie nog enkele jazzcats in petto. Onder andere pianist Brad Mehldau, saxofonist Miguel Zenón en zangeres Melody Gardot voegen zich ook bij de line-up.

Voorlopig programma

Paco de Lucia sluit de openingsavond op donderdag 5 juli af met een flamencotoets, voorafgegaan door Miguel Zenón Quartet en het Igor Gehenot Trio.

Ifa y Xango, winnaar van ‘Jong Jazztalent Gent’ geeft op vrijdag 6 juli de aftrap, gevolgd door de jonge Amerikaanse zangeres Gretchen Parlato, pianist Brad Mehldau met zijn vast trio en afgesloten wordt er door gitarist Jim Hall en bassist Scott Colley.

Zaterdag 7 juli staat in het teken van Wayne Shorter.

Zondag 8 juli wordt zangeres Melody Gardot verwacht, net als Ninety Miles met David Sánchez, Stefon Harris en Nicholas Payton. Die dag treedt de Belgische saxofonist Robin Verheyen aan met zijn New York Quartet. Het trio The Bad Plus brengt voor de gelegenheid saxofonist Joshua Redman mee.

De Belgische muzikante en zangeres Liesa Van der Aa opent de “special night” op 11 juli voor Antony and the Johnsons and Metropole Orchestra.

Het Mexicaanse gitaarduo Rodrigo y Gabriela komt op 13 juli terug met hun nieuwste project C.U.B.A. De voorganger ‘Voodoo’ dateert al van 2000.

Het festival wordt op 14 juli afgesloten door de Amerikaanse soulster D’Angelo. Voor donderdag 12 juli zijn nog geen artiesten bevestigd.

Gent Jazz Festival vindt plaats van donderdag 5 tot en met zaterdag 14 juli. Tickets zijn verkrijgbaar via de website en in de filialen van Fnac. (Belga/JVP/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content