Rock Werchter toont street art in festivalpark

© Belga

Tijdens Rock Werchter 2014 zal voor het eerst street art te bewonderen zijn op de festivalweide. Curator Arne Quinze geeft aan vijf street art-kunstenaars de kans om hun creativiteit tentoon te spreiden op een architecturale constructie tijdens North West Walls.

Met het artistiek project North West Walls krijgt Rock Werchter er vanaf dit jaar een kunstbeleving bij. North West Walls is een installatie van permanente aard dat ook buiten de festivalperiode getoond wordt, maar zal er elk jaar anders uitzien.

Curator is de internationaal gerenommeerd kunstenaar Arne Quinze. Hij tekende een architectonische constructie van gestapelde zeecontainers die onder zijn toezicht door vijf street art-kunstenaars tot leven worden gebracht. Quinze wil met het project het publiek een inzicht geven in de wereld van street art.

Het idee voor de artistieke samenwerking ontstond al twee jaar geleden, maar door de uitbreiding van het festivalterrein worden die plannen nu ook realiteit. Voor de eerste editie van North West Walls nodigde Quinze de artiesten Jen Zie, Defo en ROA uit België, Pichi & Avo uit Spanje en Martin Ron uit Argentinië uit. Van klassiek graffitiwerk met lettercomposities tot een meer surrealistische hedendaagse benadering: de vijf artiesten die overigens allen tot de absolute wereldtop behoren, hebben een eigen stijl en techniek.

North West Walls opent elke festivaldag om 15.30 uur de poort en is doorlopend tot 03.30 uur toegankelijk. Er worden ook plaatjes gedraaid. Op donderdag staat hier Michael Midnight achter de draaitafel, op vrijdag The Whatevers, op zaterdag Faisal en op zondag Skyve. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content