‘Rock Werchter-kunstwerken’ leveren ruim 4.000 euro op

Een veiling van 48 ‘kunstwerken’ die muzikanten maakten tijdens Rock Werchter, heeft 4.270 euro opgeleverd. Met de opbrengst wordt een ‘Home Rock Werchter’ gebouwd.

Een veiling van 48 ‘kunstwerken’ die muzikanten maakten tijdens Rock Werchter, heeft 4.270 euro opgeleverd ten voordele van de vzw Rozemarijn. Die zal de opbrengst gebruiken om in Haacht een ‘Home Rock Werchter’ te bouwen, een nieuw tehuis en dagcentrum voor volwassenen met een mentale handicap en fysieke beperkingen. Het gebouw wordt begin 2012 in gebruik genomen.

De artiesten op Rock Werchter kregen de vraag om met hun handdruk in verf enkele canvassen te versieren. De grootste opbrengst was er voor de canvassen van Nick Cave (645 euro), Coldplay-zanger Chris Martin (455 euro) en Selah Sue (308 euro).

Op initiatief van KBC waren er op Rock Werchter en TW Classic trouwens nog twee andere solidariteitsacties ten voordele van de nieuwbouw. Die leverden 7.649 euro op die woensdag overhandigd werden aan directeur Koen Dries. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content