Rock Werchter – Dag 4: Youth Lagoon (***): Puike psychedelische pop

(13u10, Klub C) Het concert van Youth Lagoon was een rollercoaster van puike psychedelica-rock à la MGMT, maar de band van Trevor Powers miste wat power.

PLUS: Youth Lagoon, de solobezigheid van de jonge Californiër Trevor Powers, is één van de ontdekkingen van de laatste drie jaar. In Werchter kwamen Powers en band hun tweede en beste plaat tot dusver voorstellen: het in de eerste helft van dit jaar verschenen ‘Wondrous Bughouse’.

Net als de plaat, was het concert van Youth Lagoon een rollercoaster van ambient-achtige, psychedelische pop, die nog het best te vergelijken valt met de door subtiele synths aangestuurde rock van MGMT. Ook de stem en het kapsel van Powers doen trouwens denken aan Andrew Vanwyngarden. Maar Youth Lagoon toonde zich in Klub C meer dan een flauw afkooksel van MGMT. Met puike uitvoeringen van singles ‘Mute’ en ‘Dropla’ op kop, bewees de band over een stel prachtige songs te beschikken.

MIN: Toch misten Powers en zijn troepen wat power. Eerlijk gezegd verdwaalden wij bij momenten een beetje in de lang uitgesponnen, ijle klanktapijten van Youth Lagoon. En we waren duidelijk niet alleen, want u liep zondagmiddag ook maar wat te suffen in Klub C. Begrijpelijk na drie dagen Rock Werchter, natuurlijk. Jammer genoeg kon Youth Lagoon niet zorgen voor de verfrissing die we nodig hadden.

HOOGTEPUNT: ‘Mute’

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content