Rock Werchter – Dag 3: Frank Ocean (****): Ingetogen maar Princelijk

(21u55, The Barn) Ze waren niet met velen, de hipsters en de jonge meisjes bij Frank Ocean. Maar ze zagen een ingetogen Ocean wel een geweldige set spelen.

PLUS: Hij was De Stem van 2012 en maakte met ‘Channel ORANGE’ zowat De Plaat van 2012. Hij gaf helaas verstek voor Pukkelpop 2012, maar leverde zaterdagavond wél een van de beste concerten van Rock Werchter 2013 af.

Soulwonder Frank Ocean – ook bekend van de Jay Z & Kanye West-samenwerking ‘No Chuch In The Wild’, en als sporadisch lid van Odd Future, het zootje ongeregeld dat eerder op de dag in diezelfde The Barn stond – kwam in Werchter op de proppen met een opvallend ingetogen soulgeluid, door een zeskoppige band opsmukt met vleugjes funk, R&B, hiphop en elektronica en voorzien van een sobere en duistere lichtshow.

Dat zorgde er wel voor dat Oceans verbluffende stem, die afwisselend aan Marvin Gaye en D’Angelo deed denken, centraal kwam te staan. Ongelooflijk, die hoge vocale uithalen in songs als ‘Pyramids’ en vooral ‘Thinkin’ bout you’. Frank Ocean heeft het potentieel om de nieuwe Prince van soulland te worden.

Er stond met Odd Future, Kendrick Lamar en Frank Ocean een flinke portie hiphop en R&B op het programma van de derde Werchter-dag. Hoewel Lamar een verdienstelijke poging deed, stak Ocean er met kop en schouders bovenuit.
MIN: We hadden, gezien de hype rond Frank Ocean vorig jaar, een met hipsters en gillende jonge meisjes volgestouwde Barn verwacht, maar de tent stond maar halfvol. Zelf liep hij er ook nogal schuchter bij, miste hij wat schwung, en interageerde hij nauwelijks met het publiek.
HOOGTEPUNTEN: ‘Lost’, ‘Thinkin’ Bout You’, ‘Crack Rock’, ‘Pyramids’.
QUOTE: “Do you not think so far ahead? ‘Cause I been thinkin’ ‘bout forever”, uit ‘Thinkin’ bout you’: De Hook van 2012.

Michael Ilegems
(Fotografen waren niet toegestaan tijdens het concert van Frank Ocean)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content