Rock Werchter – Dag 2: Gary Clark Jr. (***) laat zijn gitaar het woord voeren

© Koen Keppens

(13u40, The Barn) De Amerikaan met ‘het gitaarspel van Jimi Hendrix en een stem zo zacht als boter’ mocht op de tweede festivaldag The Barn openen. Spijtig genoeg liet hij vooral zijn fingerspitzengefühl de aandacht opeisen.

PLUS: ‘De nieuwe Jimi Hendrix’ is uiteraard onmogelijk, maar het is een feit dat Gary Clark Jr. weet hoe hij de gevoelige snaren moet bespelen. In zijn refreinen hoor je duidelijk de invloed van Jimmie Vaughan, zijn producer, broer van Stevie Ray en zelf allesbehalve een slecht gitarist. Tijdens de solo’s kan je dan weer niet anders dan aan zijn linkshandige, grote voorbeeld Hendrix denken. Eerst de afwachtend opbouw en daarna de waterval van hoge, scherpe, grauwe noten. Gary Clark Jr. kan gitaar spelen en dat weet hij maar al te goed.

MIN: De Amerikaan was maar spaarzaam met zijn stemgeluid. Een 4/1 verhouding gitaarspel en zang in elk nummer is te weinig van het goede, zeker na al die lovende complimenten de voorbije maanden. Enkel in de laatste nummers stond de spotlight op zijn microfoon. Het is ook geen toeval dat die twee nummers tot de beste van het concert behoren.

HOOGTEPUNTEN: ‘Don’t Owe You A Thang ‘ en ‘Bright Lights’

QUOTE:/

Xavier Vuylsteke de Laps

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content