Rock Ternat zet er een punt achter

Het festival zat na de tegenvallende editie in 2013 in slechte papieren, en ook een laatste reddingspoging bood weinig soelaas. Dus hakte de organisatie de knoop door: Rock Ternat houdt op te bestaan.

Rock Ternat houdt het voor bekeken. Het festival dat in zijn hoogdagen 15.000 muziekfans lokte kende de laatste edities een terugval. Vooral de concurrentie met grotere festivals speelde het festival parten. Vorig jaar beleefde Rock Ternat met 90.00 bezoekers de moeilijkste editie in jaren. Veel te weinig om zo’n evenement in het huidige festivallandschap in leven te houden. Het financieel tekort van 170.000 euro betekende de doodsteek.

Met de campagne #ikwilnaarRT14 lanceerde de vzw De Nieuwe Retro, de beheerder van het festival, een laatste charmeoffensief. Dat kon vooral veel rekenen op sympathie, maar bracht weinig extra middelen op.

Rock Ternat trekt nu definitief de stekker uit, maar een nieuw evenement in een andere vorm blijft een mogelijkheid. ‘We duiken even onder de radar, maar de expertise verdwijnt niet. Een festival in de grootte van Rock Ternat gaan we in de toekomst niet meer organiseren, maar het neemt niet weg dat de zin om het Ternatse publiek te entertainen nog steeds aanwezig is bij een aantal huidige organisatieleden’, aldus voorzitter Kim De Wever tijdens een persconferentie.

Rock Ternat ging in 1993 van start en telde 21 edities. Vorig jaar stonden onder meer Daan, Axelle Red en Black Box Revelation op de affiche. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content