Rocco Granata krijgt carrièreprijs op de MIA’s

© Belga

Rocco Granata krijgt op zaterdag 8 februari de Lifetime Achievement Award op de uitreiking van de MIA’s.Dat melden de VRT en Muziekcentrum Vlaanderen.

Rocco Granata krijgt op zaterdag 8 februari de Lifetime Achievement Award op de uitreiking van de MIA’s.Dat melden de VRT en Muziekcentrum Vlaanderen. Granata scoorde verschillende superhits, zoals “Zomersproetjes”, “Jessica” en “Noordzeestrand”. Maar ook zijn nummer “Marina”, dat hij snel schreef omdat elk plaatje ook een B-kant nodig heeft en dat daarna een eigen leven ging leiden. Het werd ontelbare keren gecoverd, onder meer door Louis Armstrong.

Marina

Granata brak met “Marina” internationaal door en toerde over de hele wereld. Nadat zijn leven recentelijk werd verfilmd door Stijn Coninx in de film “Marina” staat de zanger weer volop in de belangstelling. Rocco Granata zal deze zomer ondere andere optreden op Dranouter. Tijdens dit concert wordt hij vergezeld door een begeleidingsband onder leiding van musical director en pianist Michel Bisceglia. Deze componeerde ook de soundtrack van de film ‘Marina’.

Rocco is behalve zanger ook producer en heeft een eigen platenlabel. “Ik ben al lang bezig, maar telkens ik zo’n prijs krijg, blijft het een grote eer”, vertelde Granata in De ochtend op Radio 1. “Ik krijg nog steeds veel aanvragen voor optredens, maar ik moet er veel afzeggen.”

De Music Industry Awards worden op zaterdag 8 februari uitgezonden om 20.45 uur op Eén. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content