Robin Gibb componeert Requiem voor Titanic

Robin Gibb gaat de klassieke toer op: de 62-jarige Bee Gee heeft samen met zijn zoon RJ een Requiem gecomponeerd om de 100ste verjaardag van de scheepsramp met de Titanic te herdenken.

Het Requiem wordt op 10 april, honderd jaar na de tragedie, opgevoerd in Londen. Gibb’s Requiem wordt gespeeld door het Royal Philharmonic Orchestra. Ook tenor Mario Frangoulis en zangeres Isabel Suckling werkten mee aan de opnames. De laatste jaren haalde Gibb vooral het nieuws met zijn slechte gezondheid. “Het maken van het album heeft me geholpen met mijn herstel”, zo laat hij weten.

The Bee Gees, waarin naast Robin ook zijn tweelingbroer Maurice en oudere broer Barry zaten, waren vooral in de jaren zeventig razend populair met hits als “Night Fever”, “Stayin’ alive” en “How deep is your love”. Na de dood van Maurice in 2003 viel de band uiteen.

De Titanic kwam tijdens zijn maidenvaart, van Southampton naar New York, in de nacht van 14 op 15 april 1912 in aanvaring met een ijsberg. Enkele uren later zonk de boot. Van de 2.223 opvarenden kwamen er 1.522 om het leven. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content