Rob Zombie en Soulfly op metaldag van Lokerse Feesten

Soulfly © Piet Goethals

Met Rob Zombie, Soulfly, Black Label Society en Skindred op zondag 2 augustus, maken de Lokerse Feesten hun jaarlijks afspraak met metalheads en zware rockers.

“Exact 20 jaar na het legendarische concert van White Zombie op Pukkelpop komt zanger Rob Zombie eindelijk naar onze metaldag”, zegt de organisatie. “Zombie is een man van vele kunstjes, maar het zijn vooral zijn vijf soloplaten die onze nooit te stillen honger naar sleazy rock-‘n-metal doen verlichten.”

Op 2 augustus staat ook een andere reus van het genre op het podium: Zakk Wylde

, de in New Jersey geboren meestergitarist die platen maakt met zijn eigen Black Label Society. “En die platen, die vinden jaar na jaar een almaar groter publiek, met het recente ‘Catacombs of the Black Vatican’ als absolute apotheose.”

Verder staat Max Cavalera, de Braziliaanse frontman van Soulfly, voor de tweede keer op de Lokerse Grote Kaai. Soulfly is dit jaar aan z’n tiende plaat toe.

Skindred, volgens de festivalorganisatie het soort band dat je bij ons nooit op tv ziet, is niet zomaar de zoveelste metalgroep. “Daar zorgen gezonde scheuten reggae/ragga en een zekere hiphopvibe wel voor.”

De voorverkoop voor 2 augustus start via www.lokersefeesten.be. Op dinsdag 7 april wordt een reeks nieuwe namen aangekondigd en start de organisatie met de verkoop van de combitickets. De 41e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van 31 juli tot en met 9 augustus. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content