Rivers Cuomo legt ziel bloot in ‘The Pinkerton Diaries’

De frontman van Weezer brengt in maart zijn verzamelde dagboeken uit.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Rivers Cuomo, de sullige frontman van de alternatieve rockband Weezer, kondigde in december 2010 al aan dat hij een boek wou uitbrengen. In ‘The Pinkerton Diaries’, zoals het boek zal heten, worden al Cuomo’s dagboeken, brieven, e-mails en foto’s uit de periode ’94-’97 gebundeld. In die periode bracht Weezer hun tweede album ‘Pinkerton’ uit. Samen met het boek moet in maart ook ‘Alone III” verschijnen, een cd vol met outtakes en alternatieve versies van Weezernummers uit diezelfde periode.

Ten tijde van ‘Pinkerton’ wilde Cuomo een andere richting uit met Weezer. Na het immense succes van hun titelloze debuut (bijgenaamd ‘The Blue Album’), wilde hij vooral bewijzen dat de band geen eendagsvlieg was. ‘Pinkerton’ moest dieper gaan, bewijzen dat het Weezer menens was. Cuomo wou bijvoorbeeld uitdrukkelijk geen videoclip a là ‘Buddy Holly’ meer maken omdat die de essentie van zijn songs in de weg zou staan.

Dat mocht helaas niet baten want de plaat werd maar lauw ontvangen door de recensenten en kon bij lange na niet tippen aan de verkoopscijfers van ‘The Blue Album’. De verlegen Cuomo zou de schijf later nog ‘een afschuwelijke vergissing’ noemen. Dat zal hij nu alvast niet meer herhalen. ‘Pinkerton’ wordt na al die jaren algemeen beschouwd als een geniale plaat, een echte cultklassieker.

Wat er in die stormachtige periode allemaal in zijn hoofd omging, komt u dus binnenkort te weten. Echte fans reppen zich nu onmiddellijk naar Cuomo’s website, de eerste 500 kopers krijgen namelijk een gesigneerde poster toegestuurd.


Arnout Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content