Rihanna evenaart record Madonna

© Reuters

De megapopulaire Rihanna is eri, geslaagd om op drie jaar tijd drie nummer 1-albums uit te brengen: ‘Loud’, ‘Talk That Talk’ en dit jaar ‘Unapologetic’.

Rihanna’s nieuwste album ‘Unapologetic’ staat op nummer één in de Britse charts. Haar vorige cd’s ‘Loud’ (uit 2010) en ‘Talk That Talk’ (uit 2011) stonden eerder ook al op de hoogste plaats in het Verenigd Koninkrijk.

Hiermee komt de zangeres uit Barbados op gelijke hoogte te staan met Madonna: beiden hebben, net als Susan Boyle en Norah Jones trouwens, de meest opeenvolgende nummer één-albums in Groot-Brittannië op hun naam staan. Rihanna wordt zo ook de meest succesvolle vrouwelijke artiest aller tijden, na alweer Madonna, en dat terwijl ze amper 24 jaar oud is.

Goed nieuws voor de zangeres, zeker nadat ze recent negatief in het nieuws kwam. Er waren enkele problemen tijdens haar ‘777 Tour’, waarbij ze op een week tijd zeven verschillende optredens in zeven verschillende landen gaf. De concerten begonnen telkens te laat. De journalisten die met Rihanna mee op pad mochten, werden aan hun lot overgelaten. Ze nam vaak niet eens de moeite om de pers te woord te staan.

Rihanna wordt de laatste tijd steeds vaker met haar ex-vriend Chris Brown gesignaleerd, die haar in 2009 nog zwaar mishandelde, dit tot grote ontzetting van vele fans. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content