Walk Off The Earth op Werchter: Feest voor de één, doffe ellende voor de ander

© Walk Off The Earth

Soms lijkt Werchter op het Eurovisiesongfestival en ben je spontaan geneigd ‘Denmark: five points’ te roepen. Fout natuurlijk, zeker als blijkt dat Walk Off The Earth uit Canada komt. De groep, die bekend staat om zijn low-budgetcovers van internationale hits, zette Klub C op zijn kop met een surrealistische vorm van variété.

What’s the fuzz?

In 2012 nam Walk Off The Earth een vindingrijke akoestische versie op van Gotye’s ‘Somebody That I Used To Know’. Die ging al snel viraal: in amper vier maanden werd de video van het nummer op YouTube door 127 miljoen mensen bekeken. In showbizztermen spreekt men in zo’n geval van een fenomeen. De groep werkte inmiddels ook al samen met Selah Sue en geeft, volgens Wikipedia, tijdens iedere show een gratis ukulele weg. Wel, daar worden wij nieuwsgierig van.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Reken maar. We waren zelfs geneigd van pure ellende ónder de toog te kruipen. Alles om dit vermaledijde gezelschap nooit meer te moeten horen. Voor u het vraagt: Walk Off The Earth wil tegelijkertijd Up With People, Of Monsters and Men, Mumford and Sons, Céline Dion én Van Halen zijn. De groep is één en al theatrale vrolijkheid, mengt kampvuurliedjes op ukulele en accordeon met vuurwerk en heavy metalsolo’s en maakt zich ook nog eens schuldig aan de irritantste oh-oh-oh-refreinen sinds Coldplay.

Als ze al geen tenenkrommende eigen nummers brachten, type ‘Sing It All the Way’, dan vermomden ze zich wel in een soort karaokemachine, met ‘Happy’ van Pharrel Williams of ‘Cheerleader’ van OMI als meebrulvoer. U vond het blijkbaar allemaal best, want zong uit volle borst mee toen het gezelschap uit Ontario ‘Hello’ van Adele inzette, met als begeleiding: vier rondzwiepende lichtstaven die tijdens het roteren elk een andere noot voortbrachten.

Toegegeven, het was eens wat anders. Maar geloof ons vrij: mocht er op aarde ooit zuurstofgebrek optreden en alleen de planeet Walk Off The Earth redding bieden, we kozen gegarandeerd voor een verstikkingsdood. Euh… bij wijze van spreken, wel te verstaan.

Materiaal voor uw snapchatverhaal?

De medley met ‘My Girl’ van The Temptations, ‘Twist and Shout’ van The Top Notes en ‘Somebody That I Used To Know’ van Gotye, waarin de vijf kernleden van Walk Off the Earth samen één akoestische gitaar bespeelden. Dus toch nog één aardig moment.

Partner Content