TW Classic: Anastacia *

© Wouter Van Vaerenbergh

’t Is prachtig dat Anastacia haar carrière nieuw leven kan in blazen, maar een muzikale renaissance levert dat voorlopig niet op.

Zo vertrouwd op de affiche van TW Classic The Scabs waren, zo verrassend was de naam van Anastacia. De Amerikaanse blondine heeft er sinds haar topdagen vijftien woelige jaren op zitten, maar trekt nu weer vrolijk, en officieel borstkankervrij, de wereld rond met de toepasselijke Resurrection tournee. ’t Is natuurlijk prachtig dat ze haar carrière nieuw leven kan in blazen, maar een muzikale renaissance levert dat voorlopig niet op.

Het uit lange benen en blonde lokken opgetrokken stuk girl power van toen is ondertussen een wat molligere, nette dame geworden. De pittige, sexy frontvrouw van destijds is behoorlijk ver te zoeken en dat zorgt voor een geforceerde set waarin de hits van toen nauwelijks boven water bleven.

Een flauwe geluidsmix haalde de openers ‘Left Outside Alone’ en ‘Sick And Tired’ ei zo na onderuit, en wat volgde was een uur waarin stroperige ballads en holle popsongs elkaar netjes afwisselden. Ondanks verwoede pogingen om wat rock ’n roll in haar set te injecteren, met een cover van ‘Best Of You’ waarvan we hopen dat Dave Grohl hem nooit te horen krijgt als dieptepunt, keek het publiek met een ijskoude interesse toe. En achteraf merkten de positivo’s op dat de headliners alweer een uurtje dichterbij waren.

Toon Heylen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content