The Van Jets doen publiek uit Werchterslaap ontwaken

Dag 4 Roch Werchter © Rob Walbers
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

‘We live, we live, we live, we live again’, zong u bij The Van Jets. Blij dat u bij het begin van dag vier nog steeds een teken van leven gaf.

Een Werchterdag openen, het is een traditie aan het worden voor The Van Jets. In 2007, 2010 en 2013 deden ze dat op het hoofdpodium, deze keer was, weliswaar door het uitvallen van JD McPherson, The Barn het decor van hun vreemde paradijs.

Dag 4 Roch Werchter
Dag 4 Roch Werchter© Rob Walbers

‘Put your red shoes on and dance the blues!’, riep Johannes Verschaeve, die zijn beste Tim Vanhamel-moves bovenhaalde. Samen met zijn band – met Team William-zanger Floris De Decker op keys en ‘Wolfgang Amadeus Mozart’ op gitaar, aldus de zanger – trakteerde hij ons op catchy glitterrock met hier en daar een synthuitspatting. De spilvoorbeelden: Here Comes The Light, Danger Zone en The Future. ‘We live, we live, we live, we live again’, zong u, net ontwaakt uit uw derde of zelfs vierde Werchterslaap.

Voor het hoogtepunt van het concert zorgde Verschaeve in zijn eentje. Hij bediende zich van een akoestische gitaar en zette het mijmerende Teevee in. ‘Wanna kiss you in the rain’, klonk het. Bij de la-la-la’s fungeerde het publiek als tweede stem.

‘Dit is voor degenen onder jullie die hier al vier dagen zijn, met jullie gebroken beenderen’, zo kondigde de Van Jets-zanger Broken Bones aan, een bevlogen aanzet tot Two Tides of Ice. Tijdens dat groovy slotakkoord sloeg Verschaeve aan het crowdsurfen. It was paradise, indeed. Mogen The Van Jets de volgende keer wat hoger op de affiche?

SETLIST: Welcome to Strange Paradise / Here Comes The Light / Carpet Man / Danger Zone / The Future / Teevee / Shit to Gold / Broken Bones / Two Tides of Ice

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content