The Last Shadow Puppets op Pukkelpop: muziek graag, maestro’s

© Jef Boes
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Ofwel zijn Alex Turner en Miles Kane moe getoerd, ofwel hadden ze een glas te veel op, want de Puppets gingen aan het dansen, donderdagavond op het hoofdpodium van Pukkelpop.

What’s the fuss?

Twee hedendaagse rocksterren voor de prijs van één: Alex Turner van Arctic Monkeys en Miles Kane van wijlen The Rascals en van zichzelf, in 2016 voor het eerst in acht jaar weer herenigd als The Last Shadow Puppets. That’s the fuzz.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Dat hebben Turner en Kane duidelijk ook gedaan, kort voor ze het hoofdpodium van Pukkelpop bestegen. Nee, de bad habits die de twee schaduwpoppen bezingen in de gelijknamige single zijn hen zélf ook niet vreemd. Turner liep er ongezien scruffy bij – van die tot in de puntjes verzorgde, achterover gekamde vetkuif van weleer was geen spoor meer -, en Kane als een ongeschoren beer. Micro’s in het rond smijten, in lachen uitbarsten, ridicule dandydanspasjes placeren: wordt er eigenlijk nog muziek gespeeld, maestro’s?

Probleem is: hun haast puberale uitspattingen doen soms vergeten wat voor een fijn repertoire Turner en Kane – vanavond bijgestaan door zes andere leden, inclusief strijkerskwartet – wel niet bij elkaar gepend hebben – ooit, op die zeldzame heldere momenten, aan een strand in Malibu, Los Angeles. Gelukkig werden die momenten geregeld toch nog even opgerakeld in Kiewit: The Age of the Understatement en My Mistakes Were Made For You blijven, na acht jaar, nog altijd knappe sixtiespopadaptaties, en nieuweling Miracle Aligner kan zich meten met de betere Arctic Monkeys-ballads, genre I Wanna Be Yours.

‘So what’s the wish? I’ll make it come true’, beweerde Turner in die laatste song. Deed ie niet helemaal.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

Het moment waarop Turner, tijdens Bad Habits dan nog, een smak maakte. ‘Een gevallen rockster’, lachte een omstaander. Daar was, althans donderdag in Kiewit, wel íéts van aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content