The Internet op Pukkelpop: Verbinding verbroken

© Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Best kloek, de neosoul van The Internet, de Odd Future-afgeleide rond funk soul sister Syd Tha Kyd. Jammer dat het publiek de prut nog uit de ogen zat te wrijven.

What’s the fuss?

Ze cirkelen rond de Odd Future-kliek, waarvan de bekendste exponenten Tyler, The Creator en Frank Ocean zijn. Maar The Internet, ontstaan in L.A. in 2011, heeft ook bepaald geen kwade reputatie: voor zijn jongste, derde plaat Ego Death verleidde dit neosoulsextet ’s werelds hipste producer van het moment Kaytranada en Prince-aanhangster Janelle Monáe tot een gastrolletje – ook Tyler kwam langs, overigens. Met resultaat.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Niet noodzakelijk. Meer dan het zootje ongeregeld dat Odd Future Wolf Gang Kill Them All is, kan The Internet bogen op een kloeke liveband, bestaande uit zangeres Syd Tha Kyd en klankkoning Matt Martians, plus nog vier andere funkateers. De bassist schudde in Kiewit jazzy klanken uit zijn fluogele snaren in Girl, en de gitarist funkte de boel op met frivole riffjes in Special Affair.

Intussen deed de in een slonzige Bob Marleytrui gehulde funk soul sister Syd – bij Odd Future was ze soundingenieur, bij The Internet toont ze ook wel iets van songsschrijven af te kennen – haar best om het Pukkelpoppubliek wakker te maken. ‘Bounce. Say hell yeah. Now screeaam!’ poogde ze tijdens het hiphoppende Gabby. Maar los van de eerste paar rijen, willigde de meute haar verzoek nauwelijks in.

‘Ik ga een song aan mijn ex richten nu. Zing alsjeblieft met me mee, want ik heb nog altijd hartzeer’, maande ze het volk nog aan de tekstflard ‘you fucked up’ – uit Just Sayin – mee te kwelen. U stond erbij en keek ernaar. ‘Dat was maar zwakjes. Y’all got no exes?!’ Nee, het publiek had moeite om verbinding te maken met The Internet. Jammer, te meer omdat de band eigenlijk fout gecast was: een kleinere tent dan die holle Dance Hall ware beter geweest.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

‘Snap, the way it should be!’ opperde Syd Tha Kid halverwege de set tot vingerknippen. Maar u leek niet goed te begrijpen of u daar nu uw smartphone dan wel uw handen voor moest gebruiken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content