Röyksopp & Robyn @ Pukkelpop: It hurts so good

Pukkelpop 2014 © Jef Boes

De ‘Do it again’-tour van het Scandinavische feestpakket dat Röyksopp & Robyn heet, werd passend onthaald. Twee uur lang was de Marquee een groot, melancholisch dansfeest.

PLUS:

Op sommige momenten benaderde de collaboratieshow de perfecte popperformance. Lasers, twee dj’s in gele labojassen die rechtstreeks uit Breaking Bad hadden kunnen komen en – aanvankelijk – twee zangeressen in futuristische pakjes, meer moet dat niet zijn. Toch kwam er nog een derde zangeres (Susanne Sundfør) bij om ‘What else is there’ en ‘This must be it’ van Röyksopp over te pakken. Dat eerste luik werd afgesloten met ‘Running to the sea’, een collaboratie met diezelfde Sundfør, en ‘Poor Leno’.

Daarna was het de beurt aan Robyn. Dat ze zo uitbundig onthaald werd, kan goed liggen aan het feit dat haar elektropop zich veel meer in de jaren ’80, de hoogtijden van disco en new wave, afspeelde. ‘Be Mine!’ werd opgevolgd door een traktatie aan nieuwe nummers. De ritmes van ‘Love is free’ wisten u op te zwepen en de saxofoon van ‘Set me free’ kreeg uw achterste aan het schudden. Maar ook het huppelritme van het bekende ‘Stars 4 ever’ bleef hangen. De hitbarrage ‘Indestructable’, Dancing on my own‘ en ‘With every heartbeat’ werd luidkeels (a capella) meegezongen door het publiek met een clusterbom aan kippenveldansjes tot gevolg. Toen Röyksopp er weer bijkwam, blikte het duo hun nieuwe ‘Do it again‘-ep probleemloos in. Titeltrack ‘Do it again’ (“it hurts so good“) was de ideale afsluiter en straalde pijnlijke endorfine af op de Marquee.

MIN:

Het feestje leek nooit écht los te barsten. Natuurlijk werd er massaal gedanst, maar in vergelijking met Oscar and the Wolf kan je ook van schuifelen spreken. Na pakweg anderhalf uur was de bevolkingsdichtheid van de daarvoor bomvolle Marquee wat afgenomen. Maar wie wegging, werd al snel vervangen door de ‘wachtrij’ die tot 50 meter verder buiten naar het scherm stond te kijken.

HOOGTEPUNT:

De ietwat gezettere man die op ‘Do it again’ als een ware diva de hele rechterkant van de Marquee (en zelfs daarbuiten) afdanste. Met zo’n swagger had hij wat ons betreft ook op het podium mogen staan.

AFTERMOVIEGEHALTE:

4,6/5

Partner Content