Rocky horror music show

© Wouter Van Vaerenbergh

Bij zijn vierde Graspoppassage deed Alice Cooper wat van hem verwacht werd, maar meer ook niet. De 67-jarige shockrocker trok de tweede Graspopavond theatraal op gang met reuzen, horror en veel hits.

Alice Cooper

Mainstage 2

19.45u – 20.45u

(***)

Bekijk de foto’s van Alice Cooper gemaakt door fotograaf Wouter Van Vaerenbergh

Aan het enthousiaste en wat oudere publiek te zien, waren velen vandaag speciaal voor Alice Cooper gekomen. Zij wisten wat hen te wachten stond: een vileine frontman, een ijzersterke band en een rocky horror music show. Zo trok er tijdens het duchtig meegezongen Feed My Frankenstein een reusachtige Frankenstein over het podium en liet Cooper zich voor het macabere I Love The Dead eerst colloceren om uitdelijk onder de guillotine te belanden.

Pas na dit stukje muziektheater liet Alice Cooper zijn allergrootste hits over de weide schallen. Eerst mocht het publiek I’m Eighteen dankbaar meezingen zodat het daarna helemaal was opgewarmd voor de nummers als Poison en School’s Out. Aan dat laatste nummer werd zelfs nog toepasselijk het Pink Floyd-nummer Another Brick in the Wall gebreid. Het publiek smikkelde en kreeg op de koop toe nog een lading confetti en ballonnen te verwerken.

Ondanks de hits en de gesmaakte horrorshow was het toch moeilijk om wild enthousiast te zijn over Alice Coopers Graspop-passage. Hiervoor miste het optreden verrassing. Misschien heeft Alice Cooper gedurende zijn lange carrière gewoon al teveel verrast en gechoqueerd om zijn publiek nog eens echt van zijn stuk te brengen.

Johannes De Breuker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content