Rock Werchter – Dag 2: Parov Stelar Band: Oude swing in een electrokleedje

Parov Stelar Band © .
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De Parov Stelar Band van de Oostenrijkse producer Marcus Füreder zette KluB C helemaal op zijn kop met haar ‘electro-swing’.

PLUS

Het kolkendste feestje waar we tot dusver getuige van zijn geweest op Rock Werchter vond plaats bij de Parov Stelar Band in KluB C. Dat is het project van de Oostenrijkse ex-technoproducer Marcus Füreder dat de ‘electro-swing’ – ‘We No Speak Americano’ voor gevorderden, zo klinkt het ongeveer – claimt te hebben uitgevonden.

De truc: swing, soul, ska en jazz uit lang vervlogen tijden – de roaring twenties en de swinging sixties, bijvoorbeeld – vermengen met hedendaagse house, zodat ook de jongere generatie festivalgangers er pap van lust. Dat is op Werchter moeiteloos gelukt.

Hoewel de Parov Stelar Band nooit een radiohit heeft gehad, slaagde knoppendraaier Füreder – die zich liet flankeren door twee blazers, een drummer, een bassist en de zangeres Daniela Hrenek – er toch als geen ander in KluB C uit zijn voegen te doen barsten. Een klein wonder dat die tent héél is gebleven. Ga er maar eens aan staan, The Subs zijnde.

MIN

Niet van toepassing.

HOOGTEPUNT

‘All Night’: een song die de helft van het publiek vooraf wellicht nog nooit gehoord had, maar die toch maar mooi iedereen uit zijn dak deed gaan.

BESTE QUOTE

Zangeres Daniela Hrenek: “Werchter, you were amazing!” Ere wie ere toekomt.

SETLIST: Oh Yeah / Booty Swing / Josephine / Libella Swing / Sally’s Dance / Catgroove / Baska Brother / Speed Demon / Jimmy’s Gang / Invisible Girl / Mojo Radio Gang / All Night

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content